piatok 30. decembra 2011

Nepečená strieška s banánom

Ten názov sa mi strašne páči, že strieška, je to dokonalé. Juj. (Také to vysoké "juj" keď máte chuť zvýsknuť a poskočiť si, prípadne niekoho vyštípať do líca...inak keď už ste vo veku že máte chuť ostatných štípať do líca a myslíte to aspoň trochu vážne, je načase plánovať dôchodok.)
Tento koláč som jedla prvýkrát v Luxembursku. Vidíte kam ja musím cestovať aby som ochutnala najjednoduchšie, prípadne najtradičnejšie pokrmy (to slovo je cool), napríklad aj sviečkovú som tam jedla prvýkrát (ak nerátam školskú, čo rozhodne ne).
A nazvala by som ho aj orgazmický, ale kto by už len zadával do googlu že orgazmický koláč (možno ja...hneď to vyskúšam, počkajte)??? (No poviem vám, nič moc výsledky, ale forma na koláč v tvare penisu sa našla.)

Tak:
  • 2 balenia Bebe keksov (jedny čokoládové a jedny biele)
  • 1 nízkotučný tvaroh 500g
  • 200g masla
  • 150g práškového cukru (tak pozor, keď vám niekto bude fúkať práškový cukor do riti, tak ho zberajte a môžte ho použiť!)
  • 2 banány (som skoro zabudla!) - jeden taký väčší a jeden taký menší
Je to ľahké, vymiešate cukor s maslom (alebo aj ne a potom sa vám to zgrcne, ako sa u nás odborne hovorí) a pridáte tvaroh. Najlepšie je použiť mixér (aká to vymoženosť!)
Na alobal (alumínium!) poukladajte Bebe keksy, tri rady po sedem kúskov (alebo sedem radov po tri kúsky...záleží na tom, z akej strany sa pozeráte), pričom striedate tmavé a svetlé, aby sa vytvorila šachovnica.
Potom si donesiete šachové figúrky (haha, vtip, snáď ste si z toho šialeného záchvatu smiechu neoprskali monitor).
Na poukladané kekse rozotriete polovicu krému a znova poukladáte kekse, ale tentokrát diverzne...ehm, averzne...no proste tak aby nad bledým bol tmavý a opačne...ale veľmi som túžila napchať sem nejaké cudzie slovo a viem že určite niečo podobné sa sem hodí.
 
Na tú vrstvu rozotriete druhú polku krému a plesknete banány (inak musíte aj vy myslieť na penisy keď máte do činenia s banánom?) a potom to chmatnete a zavriete tak, aby sa vytvoril trojuholník - teda akože strieška. No ja neviem ako to robia iní, ale tu nastal samozrejme problém, lebo tie kekse boli nejaké moc malé, krátke, alebo banány moc veľké? Takže som to zavrela, ako sa dalo a tam zostal taký holý (chudááák) kúsok a ten som pozakrývala ešte keksami (ale už len jednou vrstvou) a tak nemám striešku ale lichobežník. Ale aj lichobežníky sú fajn. Nebuďte voči nim zaujatí.
No a potom to celé nejako zabaľte (inak je to dosť dlhé, samu ma to prekvapilo) a dajte na noc do ladničky (a keď ste pažroši ako my, stačí aj na pár hodín, ale nebude to ešte také odležané).

7 komentárov:

Bonnit-S povedal(a)...

milujem tento koláč, stále ho robíme :)

Alabell povedal(a)...

jé tahle věc je nejlepčejší ale nikdy jsem se neodhodlala najít žádný "how to make" :D takže si ho konečně podle tebe vyzkouším vyrobit samosilně :D

ps: omlouvám se že jsem se tu tak dlouho nevyskytla...ale jsem tu zase se bavím nad tvými články :D (jo vystačí mi k záchvatům smíchu i recepty :D)

wicked lady povedal(a)...

heh no mna tesi ze sa bavis :D co ma netesi ze neviem kedy zas budem varit nieco hodne blogu. ale nasla som recept na chai tee latte, to co maju v starbucks a to musim bezpodmienecne raz vyskusat!

KS povedal(a)...

One, to chcem jest, tak uz dojdi konecne domov a zacni sa cinit v kuchyni, doboha, lebo tu pomriem od hladu dovtedy. Aha a samozrejme, kto kedy nemyslel na penisy, ked vidi banan? Kazdy mysli na penis, to je jasne. A one este, to sa da dobre krajat? Tie bebe keksy dako zmaknu?

wicked lady povedal(a)...

jasne ze sa to da krajat, to vymakne ako kokot po sulozi. btw uz sa tesim na vyvaranie, lebo tu nemam moc moznosti.

Estee povedal(a)...

mňáááááááám

Anonymný povedal(a)...

Youг wrіte-up оfferѕ verified hеlpful tο mе perѕonаlly.
It’s reallу helρful аnd you are cегtainly reаlly knowleԁgeablе in this regіon.

Υou hаve opened up my oωn facе to bе аble
to νагious thоughtѕ abоut this partісular mattеr along with іntrіguing and геliable сοntent material.
Feel free to visit my blog post ... apdaweb.Org