štvrtok 8. septembra 2011

Schwarzwälder Kirschtorte

Ak chcete - schwarzwaldská čerešňová torta (ale to znie napiču, že). Nakoniec som teda upiekla svoju rozlúčkovú tortu pre moju drahú rodinu a viete čo mi povedali? Že to bola najlepšia torta akú som doteraz upiekla. Čo sa vlastne fakt čudujem, pri postupe ktorý som nasadila, ale veď uvidíte... Pripravte si servítky, keď budete slintať ako Pavlov, teda jeho psy, aby ste si nezasvinili klávesnicu.

Na skvelú tortu teda potrebujete mrte vecí (ale väčšinu z toho asi máte doma stále).

Cesto
  • 150g cukru (Nemci tradične neuvádzajú že aký, pche...tak práškový, zlatíčka)
  • 3 vajcá (tak čo, dáme starý známy vtip o vandrovke?)
  • 4 PL horúcej vody (nezohrievajte, stačí z kohútika!)
  • 150g hrubej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku (to čo je za blbosť...dala som polku balíčka)
  • 4 PL kakaa
Plnka
  • 1 pohár čerešní (prišiel na psa mráz a pójde do klobás, už nejsú čerstvé...)
  • 1 vanilkový puding
  • 1 a 1/2 PL cukru (ejha...práve ma napadlo, že ja som tam vôbec nedávala cukor! Nedávajte, bude to bez toho lepšie, teda ak sa aj naďalej budete pridŕžať môjho upraveného receptu)
  • 2 PL čerešňovej šťavy (tu tkvie celá pičovina toho receptu, pripadalo mi to divné... detaily v návode)
Belag (to je nemecké slovo...nejaká obloha, obloženie, alebo tak, dokonca aj povlak na jazyku...no fuj)
  • 2 šľahačky (boli že tri! No neviem načo...)
  • 2 stužovače (som sa bránila a v duchu som prskala, ale treba ich a neni to ani cítiť dokonca)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 horká čokoláda (mali sme len takú na varenie, lebo horkú Chantal zežrala, ale nikto si to nevšimol...)
Postup

Cukor, žĺtky, vodu, múku, prášok do pečiva a kakao vymiešať dopenista (ako keby to šlo...robte to mixérom a výjde vám taká zgrcnutá hmota). Bielky vyšľahať do snehu (ste nečakali, čo) a podmiešať. Jemne!!! Preboha jemne.
To už bude veľmi homogénna zmes, a celkom dobre to chutí.
Nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy (alebo bárskam, kde zvyknete) a dajte piecť na 25min./160°C. Upečené cesto nechajte vychladnúť, trúbu vypnite, už ju nebudete potrebovať.

A teraz nastáva základný problém. Uvediem najprv pôvodný recept, ktorý mi pripadal čudný, tak som ho zmenila a potom som horekovala, ale nakoniec to vyšlo, tak sa rozhodnite komu budete veriť, nejakému anonymovi na nete, alebo mne?? (Som rada, že si rozumieme.)
Tak ten puding sa má akože uvariť v čerešňovej šťave (lenže tam nebolo napísané, že či v tých dvoch lyžiciach alebo kerého anciáša) kým zhustne a potom sa k nemu má pridávať dalšia šťava a neviem čo, celkovo som nepochopila, čo to má byť a zdalo sa mi divné variť puding v nejakej kompótovej šťave...

Môj postup je taký, že uvaríte hustý puding (mlieko bajočko, lebo odmerku som mala špinavú...tak pol litra? Vác? neviem...) a do toho jebnete tú čerešňovú šťavu. LENŽE. Ja som ju tam vyliala celú a vznikla mi dosť riedka hmota, ktorá ne a ne stuhnúť. (Paos chanika.) Tak tam skúste dať menej. Hlavne serte na ten cukor, ja som ho tam zabudla dať a vôbec tam nechýba. Samo o sebe to moc dobré neni ale v celej torte je to super, lebo tak aspoň neni príliš sladká. Príliš sladké a príliš slané veci sú odporné.




No a keď už budete mať riedku alebo hustú plnku, pudingovo-čerešňovošťavovú, jebnite ju na to cesto. (Moja sa vylievala zospodu, teda vytekala z tortovej formy, sviňa...ale len trošku, už som chcela panikáriť, ale našťastie fakt len trošku.)
Do toho naukladajte vykôstkované (!!) čerešničky čerešničky čeeeerešne a nechajte vychladnúť. V mojom prípade to chladlo a tuhlo celé poobedie a celú noc. A kus rána, lebo ja nevstávam na svitaní. (Ešte to by mi tak chýbalo.)
No ale ráno to už bolo krásne tuhé (viac-menej). (Ako taká príjemná ranná erekcia.)
Následne vyšľaháte šľahačku s tým vanilkovým cukrom a stužovačom (hehe, aj viagra je vlastne stužovač) a pekne natrete na povrch torty. A pekne aj po okrajoch! Vyzerá to famózne, ale ešte famóznejšie je, keď nastrúhate tú čokoládu a posypete ňou celú tortu. Brutálne!!! A potom móžete žrať. (Prvý kúsok sa mi trochu rozpadol, lebo som bola pahltná, ale keď to ešte odstálo v chlade, už to drží parádne.)

Keby som nespravila štácky (Bože uchovaj, ale v duchu sa pripravujem na najhoršie, rovnako ako moja babka, ktorá dnes zahlásila "Ak na jar nebudeme chorí, alebo niektorí aj mŕtvi, pôjdeme na dovolenku."), môžem si otvoriť cukráreň. A čitatelia môjho blogu budú mať u mňa vždy koláčik zadarmo!

6 komentárov:

Mr.S povedal(a)...

ooo krutý pohlad pre moje chutove bunky hned takto z rána:D

wicked lady povedal(a)...

posledny kusok som zjedla dnes na ranajky...a to som si hovorila ci neni taka velka slahackova torta privela na 4 ludi.

KS povedal(a)...

Nezjedla, posledný kúsok som zjedla na raňajky ja!

Vrana povedal(a)...

lajk, lajk, lajk!!! pri najblizsej prilezitosti ju upeciem. a budem na teba v dobrom spominat a mozno mi aj slza do torty ukapne do torty!

KS povedal(a)...

Wicky, chceme foťky a recepty, že jak varíš v intrákovej kuchynke!

wicked lady povedal(a)...

jakoze bujon a pesto z obchodu? no faaajn, ked budem varit, alebo si natierat suchare, odfotim :D