Recept je z internetu a moja mama mala nejaké poznámky k internetovým receptom, ale nedajte sa zmiasť, aj tak bola prvá, kto si z neho odkrojil. Heh.
Cesto:
- 150g čokolády (začala som namiesto horkej používať tú na varenie, lebo sa s ňou lepšie pracuje)
- čerešne (pôvodne višne, inak akože celý pohár, ale ja dávam čerstvé, víme?)
- 200g masla (pečenie je radosť, Hera je pečenie)
- 160g práškového cukru (to je ten, čo sa dá šnupať cez tisíckorunáčku)
- 5 vajec (áno, TAK veľa)
- 240g hladkej múky (skoro som napísala hladnej)
- 2 lyžičky kypriaceho prášku (neviem, čo je to za mierku, ale včera sme kúpili jeden deravý a už z neho bola len trištvrťka...ale to s tým vlastne nesúvisí)
- 30g kakaa (už ma vidíte ako to vážim...proste tam jebnite přiměřeně až priveľa)
- biely jogurt (asi 200ml, lenže my sme mali taký veľký otvorený a ja som tam vykydla celý ten zvyšok, tak čo ja viem koľko...tak akurvátne proste)
- 2 vanilkové cukry
- 1 vajce
Postup:
- vykôstkujte čerešne (to trvá kurevsky dlho a strieka to...otrava, dajte to robiť mladšiemu súrodencovi, ak sa podvolí...Šantala by iste nesúhlasila)
- zmäknuté maslo s cukrom vymiešajte dopenista (tu prichádza PROBLÉM - to NEJDE!!! Najprv sa to tak čudne lepilo a potom som to robila mixérom a celé sa to zgrclo do jednej hmoty, až som začala veriť že dopenista je fakt od slova penis, bolo to totiž úplne tuhé.) (Povedala som to mame, ale nesmiala sa...)
- po jednom pridávajte vajcia - to bolo v recepte, lenže ja som ich tam jebla všetky naraz (lebo sa mi s tým nechcelo trtkať dve hodiny) a potom to mama mixovala a bolo to dosť hnusné a celé hrudkavé a ona už horekovala že to som mala robiť podľa návodu a ne si vymýšľať a ja len že "To se vstřebá" a mala som aj tak pravdu
- podľa receptu sa ďalej mala zvlášť zmiešať múka, kypriaci prášok a kakao, ale ja som to tam potom všetko postupne nasypala a ešte trochu mixérovala a fakt sa to vstřebalo a bola z toho nejaká homogénna zmes (vlastne úplne homogénna asi ne...)
- potom som do toho nasypala nasekanú čokoládu (sa mala nastrúhať, ale kto by to robil...to sa vám akurát lepí na prsty, topí, šmýka a je to celé blueeeeh)
- cesto rozotrite do vymastenej a vysypanej formy a podľa receptu treba okraje trochu vytiahnuť hore (keby to šlo...že)
- na vrch porozkladajte čerešne (no, ono to mrte narástlo, teda asi zálaží akú máte formu, ale mne to narástlo, takže nabudúce by som tam dala tie čerešne asi v dvoch vrstvách, aby ich bolo viac a bude to celé ovocnejšie, juj!)
- veci na plnku zmiešajte v miske a vylejte na ovocie (bude to taká tenká vrstva) a ja som na vrch ešte porozkladala ďalšie čerešne, na ozdobu (bolo to nádheřné)
- dajte upiecť, cca 50 min/180°C (piekla som to asi 60 min, ten jogurt bude stále trochu mokrý, čiže vidličkový test vám bude prd platný) (kks, napísala som najprv že vydličkový...haMba mi)
- polevu som úplne vynechala, ale keby ste chceli - 50ml smotany na šľahanie a 100g čokoládovej polevy - smotanu zohrejeme, potom do nej nalámeme polevu (dá sa poleva lámať??? To si neviem predstaviť.) a pomocou lyžice vytvorte na koláči mriežkový vzor (ale až keď koláč vychladne!!!)
- najlepší bod: zežrať
A inak - mám konečne zase svoju prirodzenú farbu vlasov - podľa krabičky čokoládovo hnedú! To sa sem hodí, či? (Tak určiteeee.)
5 komentárov:
Výborný, výborný, výborný! Si ukážková!
vsak!
Ježiš, ten vyzerá SKVELO! Pošlite mi kúsok poštou!
uz zostal len jediny kusocek... zacnem vazne piect tie rettigovej recepty, to su tak pre 8-12 ludi :D
Ty si jak moja segra s tymi experimentami,ci experimentmi. Nestudujem slovenciny,more.
No, ale ona fakt takto skusa furt hocico a pecenie ju bavi, nie ako mna. Ja mam v pici a idem do cukrarne. :D
Zverejnenie komentára