Dneska je to len taký obyč recept, ale viete, ja som robila cesto na lapacinky prvýkrát v živote, doteraz buď z prášku, alebo ho robil niekto iný, alebo čo ja viem...všeobecne sa u nás palacinky nepečú tak často, ako by som mala chuť. A čerešní máme plnú piču, ak chcete - po kokot, to je odtiaľto až do piče. Presne toľko, plus mínus kilo.
Tak, vážení a milí, plesniví a hnilí (to nám raz povedala pani učka, keď sme boli prváci a bolo mi to hrozne vtipné...a vlastne to je stále dosť vtipné):
Keď chcete mať viac než päť a pol palacinky, urobte to takto (to je už dvojitá dávka...ale ak máte viac hostí, môžte ju bárs aj zase zdvojiť...ale kto by tak dlho stál pri sporáku?).
- 4 vajčiská (už sme kúpili...ale furt nemáme slépku)
- 200g hladkej múky (hladučkej, ako detská prdel)
- 500ml mlieka (prečo sa neuvádza či polotučného, alebo plnotučného? Btw, pri tomto štýle budem ja za chvíľu plnotučná...)
- štipka soli (štipôčka)
- 3-4 lyžice oleja (bajočko, přiměřeně)
No a šecia víme jak sa robá palacinky, tož drbnete masti na panvičku (keď som začínala, Chantal volačo ondila - "Nedávaj to tam, ti zhorí oná..." a ďalej si nepamätám, ale oná mi rozhodne nezhorela, na to som si dala pozor) a potom nalejete cesta a tak ďalej až kým nezačne niekto loziť popri vás, že móžem si už dať tú prvú pokazenú palacinku? A ja - hovno si móžeš, lebo mne sa žiadna nepokazila, ale Chantal si ju aj tak dala.
Dôležitá je plnka a plnku som robila z jemného tvarohu (500g presne akurát), do toho vanilkový cukor a ešte trochu kryštálového, trochu rumu a čerstvé čerešne (vykôstkované! Ja a vykôsťovač sme už kamoši...)
A potom zabaliť ako múmie a poliať nejakou čokoládkou alebo bársčím.
Fakticky...som hotová Rettigová, len nemám 500 kíl a štyri brady (ale za chvíľu asi budem).
6 komentárov:
lEBO JA VIEM, čO JE PRE MŇA DOBRé! nAJSAMLEPšIE LAPACINKY. aJ SI TAK MYSLíM, žE ANI BY SI NEMALA NIKAM CHODIť S TýM TVOJíM ONýM, eRAZMOM, ALE DOMA ZOSTAť A VARIť.
Och, troška sa mi tu preexponoval caps lock, ale sa mi nechce prepisovat, tak vedz, že to na teba nehulákam, to náhodou.
Megera uz máš 82kg??? :DDD
Mnam inak ja idem kolaudovat tot sobotu tak bude zase post a dúfam že o božskom a pekny ha, a budem robit menu: pečenova pasteta, bryndzova natierka áno s cibulou, aby bozsky nikoho nebozkaval ak pôjdeme von potom, len mna ;) haha, potom tvoja torta ale jahodovomalinovocucoriedkova, ne ceresnova, muffiny, slivky v slanine a syrovoolivovozeleninive špajle ha, a pokokot vodky.. Krasne su inak palacinky, brutálne chutné vyzerajú.. Konec.
Kokos, tecie mi z huby pri tych obrazkoch. :D
Zajtra, palacinky! Mnam.
Ha! A uz mam palacinky v brusku. S cokoladou,bananom a dzemom a slahackou. mnam,mnam.
Inac,dobre fotky. Nejaky specialny fotak alebo rady pre zaciatocnika?
Sice mi mame strasne tmavy byt,tak sa na chuja vsetko foti s bleskom. :/
Kokos,ja som vazne napisala mi mame?
no koniec. to je tak,ked sa mixuju dva jazyky furt. Hruuuuuza.
hahaha, ale akoze nechala si mi tu mrrrte kometov a to sa mi paci :D
Zverejnenie komentára