sobota 8. decembra 2012

Biscottini italiani di cioccolata

Viete, budujem si tu pomaly reputáciu, lebo na každej party zahviezdim a keď sa to vyžere (spravidla to trvá 5-10 minút), tak mi podajú misku, že môžeš to prosím ťa znova naplniť? No. Tak mi verte, že aj tieto sú mega. Sú mega dobré a mega ľahké a mega talianske (a recept mám od svojej talianskej učiteľky, ktorá tvrdí, že "to sú také obyčajné, od mojej mamy").


Potrebujete (cca 30 kúskov):
  • 220g horkej čokolády
  • 110g masla
  • 2 vajčiská
  • 100g cukru
  • 220g múky
  • 1 kávovú lyžičku prdopeču (haháá, konečne môžem zasa použiť to slovo!)
  • štipka soli
Postup:

Vymiešate vajcá s cukrom (môžete najprv vyšľahať žĺtky s cukrom, ale je to zbytočná robota - ja nemám mixér a bolo to aj tak ok). Roztopíte čokoládu s maslom a pridáte do misky. Potom zmiešate suché prísady a prisypete do tej gebuziny. Proste sa s tým netreba serkať, robí sa to samo. Vymiešate cesto, zakryjete a necháte 45 minút v chladničke. (Medzitým si dajte pivo, alebo čaj s rumom, teraz je zima.) (Boha, nejak čudne mi bzučí notebook, to je normálne?) (Čo keď vybuchne???)
Za 45 minút dojdete späť do chladničky a vyberiete cesto. Vyložíte plech papierom na pečenie (verzia pre lenivých, ktorí neradi umývajú plechy) a z cesta vyformujete guličky (veľké asi ako vlašský orech) (alebo možno menšie, no neviem, také primerané predsa! Dokedy vás mám vodiť za ruku?) a tie na plechu prstami roztlačíte, takže vám vzniknú krúžky. No, viete...v tvare medovníkov (kruhových). Ježiši, čo ste nikdy nepiekli? (Ok, sľubujem že nabudúce ich už odfotím.) Také placičky s priemerom asi 3cm to boli. Totiž, moje boli každá iná, lebo to nie vždy sa mi podarilo takú rovnomernú guľku vyformovať, ale to je jedno. Vyšlo to na dva plechy, keď som ich trošku potisla (a vyjedla trochu cesta v surovom stave).
Keď ste s touto babravou prácou ready, strčíte do vyhriatej trúby (180°C) na 6 minút. (Alebo na 7, záleží aj od trúby.)
Zaručujem vám, že vaši hostia sa o ne pobijú.

2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

Smutné sľľľľľp. My budeme zajtra piecť medovníky.

Steve Finnell povedal(a)...

you are invited to follow my blog