štvrtok 21. júna 2012

Citrónové cestoviny

V angličtine to znie omnoho lepšie, ale nebudeme sa tváriť že sme tak free cool in že už sme zanevreli na slovenský jazyk. Náhodou, slovenčina môže byť celkom sranda, hlavne tie írečité slová (napríklad dnes v rádiu ráno hlásili počasie - že dnes môže nastať hrmavica a dážď, fakt, nesrandujem!)
Dnes okrem receptu vám chcem aj predstaviť jeden americký food blog (z ktorého som tento recept opajcla, totiž, nechala som sa inšpirovať), ktorý má nielen chutné recepty, ale je aj mega vtipný. Tak veru. Ale najprv pome jesť, lebo neni dobré pozerať si food blogy keď ste hladní. Real talk.

Na tento skvelý letný pokrm potrebujete:

  • cestoviny (ľubovoľný druh, ale my máme penne, cha)
  • mrazený hrášok (rastie v mrazáku)
  • rajčiny (hnojené dusíkatými hnojivami, pekné veľké)
  • jeden citrón (chemicky ošetrený)
  • cesnak (podľa chuti, ale ak sa chcete potom cicmať, odporúčam vynechať)
  • rozmarín (rosemary!!!)
  • soľ (kuchynskú, nie technickú)
  • biele korenie (lebo sme rasisti)
  • olivový olej
  • syr na strúhanie
Postup:

Najprv dajte uvariť cestoviny. Tesne pred dovarením pridajte do vody mrazený hrášok, len tak aby sa trošku povaril, ale ne príliš, nech mu zostane krásna zelená farba a chuť. (Chuť ne zelená, ale...ehm, hrášková.) Keď sa dovaria, zlejte ich. (Dôležitá info, keby ste nevedeli.) Na panvici si medzitým mierne opražte nasekaný cesnak na olivovom oleji, do toho pridajte cestoviny s hráškom a rajčiny (na malé kúsky) a zalejte citrónovou šťavou. Okoreňte rozmarínom a bielym korením a keď odstavíte zo sporáka, pridajte syr a užívajte si svieži letný pokrm! (To je ale epiteton, čo?)


5 komentárov:

KS povedal(a)...

Mňamka, sľľľp. Tie rasistické reči si nechaj, lebo ťa príde niekto vykuchať a urobí si z teba cigánsku, pardon, rómsku pečienku. Inak vidím, že pristupuješ k vareniu zodpovedne, keďže si ešte aj potraviny na pbrázku pomenovala, takže aj neprispôsobiví občania, ktorí ešte nevideli cesnak, vedia, čo je čo a načo.

Unknown povedal(a)...

Vypadá to skvěle, stoprocentně to brzo vyzkouším! :) Ale chtěla jsem se zeptat - co je to bílé koření? Respektive, jak se to jmenuje anglicky? Nikde jsem nenašla odkaz na ten blog, odkud sis ten recept půjčila, takže se radši ptám, než koupím něco blbě. :)

wicked lady povedal(a)...

podla mna sa to vola white pepper alebo co, inak to je ako cierne, len menej silne a my sme to mali doma lebo mama povedala ze cierne je moc stiplave ci co. ja osobne radsej cierne...ale akoze korenie - daj vsetko co mas do toho :D ja to tak robievam. (ale ne vzdy to je dobre haha)

wicked lady povedal(a)...

aha a ten blog z ktoreho to je sa vola joy the baker, je to v bocnom panely hned prve v zozname blogov

Unknown povedal(a)...

Už to vidím, díky moc! :) Přes týden mám důležité zkoušky, takže nebudu mít čas vařit, ale pak si ty těstoviny udělám. :)