streda 6. júna 2012

Dvojfarebný čerešňový koláč

Pre tých darmožráčov, ktorí u mňa hľadali zhnitý koláč, lebo dnes to bude z nahnitých čerešní. No, keď iné nejsú, treba pretriediť, ignorovať lezúce červy a všetko to tam najebať, to se vstřebá. Ale nebojte, ja som to fakt vytriedila, ale čo vám poviem, ruku do trúby by som nestrčila, za to že tam neni ani jedna trošku hnilá a s červom. (Takým nechutným, bielym, slepým.) (Keby ste videli koľko som ich utopila...)

Potrebujete:
  • 3000 300g polohrubej múky (omfg, jasné že né tri kilá, ďakujem Aranel za korektúry, už mi hrabe asi)
  • 250g práškového cukru
  • 1 Hera (Hera je pečenie!)
  • 1 vanilkový cukor
  • polka prášku do pečiva
  • 1-2 lyžica kakaa
  • 4 vajčiská
  • 250g kyslej smotany
  • čerešne (hnilé)
Postup:

Vymiešate maslo s cukrom (alebo keď zabudnete, tak ako ja, tak to maslo tam proste budete musieť nejak rozjebať) a postupne pridáte šecko, do jednej misky. Okrem kakaa. No a potom polku cesta vyjebete na plech (vymastený jak puberťácka ofina) a pekne narvete do toho čerešne (btw, vykostené!) a necháte trošku piecť, asi 15 minút. Do zvyšného cesta zamiešate kakao a keď tá prvá časť bude taká predpečená, nalejete to kakaové cesto a necháte dopiecť ešte asi 20 minút. Ale pre istotu urobte vidličkový test. 

Taký celkom dobrý koláč, ale poviem vám...už som urobila aj lepšie. Ale zas neni moc ťažký. Mama mi sľubuje že mi kúpi nejakú poriadnu kuchárku, lebo ona neverí internetovým receptom. Tento je z blogu, ale napríklad čo sa týka Chefkoch, tak tie sú spoľahlivé (napríklad moja schwarzwaldská čerešňová torta bola odtiaľ a to sa celá rodina zalizovala). Ešte že vy máte mňa a ja vám vždy poviem čo sa oplatí a čo radšej ani nezačínajte. Viete čo, jednoznačne by ste mali urobiť tie rímske placky, to teda fakt, tie boli brutáááálne.


Pridávam foťku a opravujem svoje tvrdenie že to bol obyč nič moc koláč. Bol skvelý (len musíte počkať kým vychladne a ne sa cpať ešte teplým, potom jasné že nerozoznáte poriadne chuť) a ládujem sa ním celý deň popri učení (takže na štácky dojdem vyžraná jak megera). Totiž, viac žerem než sa učím a po žraní sa mi zas chce spať...a tak dokola, hlavne že viažem sadlo. Inak, originál mal takto vyzerať, tak ja neviem, že prečo u mňa neni taký pekný...ale akože nevadí. Hlavne že je dobrý. (Zdroj.)

 

3 komentáre:

Aranel povedal(a)...

3 kila mouky? Jako fakt? :)

wicked lady povedal(a)...

co? dopc, to mam asi chybu, hned to idem napravit :D

KS povedal(a)...

Pche. Tými zhnitými červami si sa nepochválila predtým.