nedeľa 25. augusta 2013

Talianske čokoládové cookies - vegánska verzia

Nebudem to tu celé opakovať, lebo recept máte hentam ale akože jednoducho maslo nahradíte margarínom (to zvládnete ešte) a tie vajcá! No tie vajcá mi ozaj robili problémy, lebo vajcá sú vám taká fajnová vec, že cesto z nich je nadýchané a drží pokope a vôbec, bez vajec boli tieto koláčiky síce dobré (už som to raz skúšala), ale nebolo to celkom ono. (Ako nič nemá na verziu s vajcami, hej, ale keď máte vegánskych kamošov a nechcete byť krkavčí hostiteľ, musíte sa pochlapiť a ja som predsa gazdinka jak kurva a prekonávam kuchynské prekážky s radosťou.)
Tak som si prosím pekne zistila, že na to, aby cesto bolo fluffig (to slovo je také ťuťuli-muťuli, či?), existuje jedna super vec a to sa volá Seidentofu. Akože hodvábne tofu? Alebo tak. Nepoviem vám, kde to môžete zohnať (no, majú to v Tegut, kebyže sa potrepete do Nemcárne), ale je to taký sójový oný, balíček, vypadá to jak tvaroh ale je to hovadsky mäkké a trase sa to jak moje brucho. Bolo to 400g balenie, ale stačí toho polka a má to funkciu asi ako sneh (ne žltý, ani na šňupanie, ale z bielkov, vy hovadá). Najlepšie bude, keď to trochu rozmixujete a potom podmiešate do cesta. Mňmky mňam. Neviem koľko taký špás stojí, lebo mi to kúpila moja vegánska kolegyňa, ale asi to nebude lacné. Každopádne tie koláčiky boli potom fakt nadýchané a fakt že mega. Okrem toho je dobré pridať trochu jablkového džúsu, aby vám to držalo pokope. Foťka, prosím:



2 komentáre:

Mr.S povedal(a)...

vyzeraju mrte božsky! :D

Anonymný povedal(a)...


Dobrý deň,


Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku http://www.hladatrecepty.sk/ kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 90 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
Hladatrecepty.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.

V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

S pozdravom,