Alebo tak nejak. Ja vám netuším, ako by som nazvala ten proces prípravy mäsa na panvičke. Opekanie? Oprážanie? Restovanie? (Skrátka každý už pochopil, že treba len jebnúť kura na panvu a zapnúť sporák, ako by som povedala ja - najvulgárnejšia osoba a najväčší alkoholik v Esch-sur-Alzette.)
Potrebujeme (vlastne vy potrebujete, lebo ja už všetko mám hotové):
- kuracé cecky (koľko kusov uznáte za vhodné, ja som mala dve)
- ryžu (akože príloha hej?)
Medová marináda (mňamky mňamky):
- menšia cibuľka (menšia je relatívny pojem, skrátka nie veľká, lebo - veľká je väčšia než väčšia, ani väčšia, lebo tá je väčšia než menšia, ale menšia je väčšia než malá, je to zrozumiteľné?)
- cesnak (2 strúčiky, ale záleží na tom, koľko toho chcete) (a môžu byť aj väčšie, hehe)
- kečup (přiměřeně)
- med (přiměřeně)
- oregano, soľ a čierne korenie (přiměřeně)
- škorica (tiež)
- olivový olej (hádajte koľko)
Musím priznať, že pôvodný recept ktorý som našla na nete som musela pozmeniť, lebo tam chceli aj sójovú omáčku, ale tú nemáme a nedržíme a nemala som chuť prehľadávať cudzie skrinky (čo keby ma niekto načapal), ukradla som iba škoricu, ale to od Renáty a ona mi dovolila, my máme deal.
Tak cesnak a cibulenku nasekať na padrť a všetko zmiešať dokopy a do toho naložiť maso, ja osobne mám najradšej cecky nakrájané na kúsky, lebo to potom môžete pohodlne opiecť/opražiť/orestovať/whatever na panvičke ako minútku a netreba sa s tým serkať a dlho čakať.
No a ryžu si uvarte jak chcete, to viete, či? (Po nemecky ob? Odpoveď je Jenisej, Lena.)
5 komentárov:
Mňáááám, bože :-P Dnes som mala mať skúšku z latinčiny, ale dozvedela som sa to až keď som tam prišla, tak som radšej rovno odišla...
Mňáááám! To prečo nám si nevarila také, keď sme došli zľahnúť Esch-sur-Alzette popolom?!
lebo ma to napadlo az vcera :D
Mala by si sem dat aj recept na tu rybu z konzervy, co si mala vcera, vies. Toto je taka polovicata robota...
myslis moju kyslu rybu? nebola z konzervy ale z pohara, skleneneho!
Zverejnenie komentára