utorok 3. júla 2012

Zázvorovo-medová marináda

Ach deti, v tomto teple ani jesť sa mi nechce. Nechcelo. Ale potom sa prihlásilo predkrámie (no sorry, asi sa to nehodí k jedlu, ale je to súčasť života tak by ste sa s tým mali zmieriť!) a už sa nadžgávam. Hlavne večer keď už neni sto stupňov a tak...no proste dneska mi na večeru o deviatej padol za obeť (ako ja hovorievam, padol za oltár vlasti) jeden kukuričný croissant (hovoríte si že to je nič? Tak čítajte ďalej...) so smotanovou nátierkou, klobáskou, údenými syrovými niťami (hrozne drahé boli!), rajčinkami, paprikou a kalerábom. Celým, ale takým maličkým. Potom, aby sa nepovedalo, som natlačila ešte pagáč... (som bola dnes v Tescu a bol výpredaj pečiva, tak iste chápete moje nadšenie) a ešte si chladím pivo, takže keď si ho o polnoci otvorím, už ani nekomentujem...keby som mala nejaký kalorimeter, už vyletela z neho ortuť (alebo čo sa tam dáva).
Momentálne, keďže noci sú horúce, nemôžem spávať (to je asi jediné, čo mi na teple vadí) a tak sa dnes chystám upiecť si lístkové koláčiky s tvarohom. Ale vlastne som vám chcela povedať o tej marináde, nie? Tú som si spravila a zajtra budem hodovať... Zasa večer.

Potrebujete:
  • olivový olej
  • kus zázvoru
  • cesnak
  • sladká sójová omáčka
  • čerstvý rozmarín
  • med
  • červená paprika
  • čierne korenie
  • soľ
Postup:

Čo sa dá nasekať, to nasekajte, čo sa dá pretlačiť, to pretlačte, alebo nastrúhajte, alebo čo chcete a pekne to rozmiešajte a namočte do toho mäsko. A čakajte, kým to bude dobré a potom opečte, ale o tom až zajtra. A foťka bude tiež až zajtra.

Žiadne komentáre: