Pôvodne s kyslou smotanou, no, ale keď neni, tak neni a biely jogurt je menej kalorický. Tak kto chudne, nech si takto pečie. Ó áno, z toho sa chudne! Rovnako ako z müsli tyčiniek. (Btw, keď idete držať diétu, treba so poriadne najesť, aby ste to vydržali. Začínať diétu hladom je čisté utrpenie.)
Potrebujete:
- 12dg hladkej múky
- 13dg polohrubej múky
- 25dg práškového cukru
- 5 vajec (bielka sneh)
- 1dl oleja
- 1dl vlažnej vody
- 2 vanilkové cukry
- 1 prdopeč (a minule sme sa naučili že prdopeč je prášok do pečiva, že)
- 1 čokoládový puding (alebo vanilkový a pridáte doň kakavo, ako ja)
- 0,5l mlieka
- 3 kyslé smotany (v mojom prípade dva biele jogurty)
Postup:
Najprv cesto, deti. Takže vymiešate žĺtky s cukrom, jedným vanilkovým cukrom, olejom a vodou. Dopenista. (Dopenista, ako vieme, nesúvisí s penisom.) Piču, to vlastne nejde dopenista, keď tam máte aj tú vodu a olej, no ale v pôvodnom recepte to tak písali. Podľa mňa preto, že majú radi slovo depenista, lebo sa v ňom nachádza penis. (To máte ako so sekundami a špičkami. Ľudia sú hrozné prasce.)
Potom do homogénnej zmesi (fyzika sa nachádza všade okolo nás, aj v kuchyni - povedala pani učiteľka v šiestej triede ZDŠ a odvtedy už nič zaujímavejšie nepovedala) pridáme múku a prdopeč. Bielky vyšľaháme a podmiešame do cesta. Ochutnáme, nebojíme sa salmonely, je to fajnové. Toto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Uvaríme si puding a ten cik-cak pokvapkáme po ceste. Dáme piecť do vyhriatej trúby, cca 25min/180°C. Keď sa upečie (spravte vidličkový test), nechajte trošku vychladnúť. Medzitým si pripravte smotanu/jogurty - zmiešate s jedným (tým druhým) vanilkovým cukrom (dúfam, že ste ho nedrbli do cesta, preboha!) a môzete doňho pridať aj trocha kompótovej šťavy (mne zostala zo včera z toho marhuľového koláča). To vylejete na koláč (keď sa piekol, vytvorili sa v ňom diery, lebo puding klesol dole, tak je lepšie mať tri tie smotany/jogurty, lebo dve sú pomenej, ale veď my si vystačíme).
2 komentáre:
Ostatnatý drót, no to by som chcela vidieť.
To je asi nejaký drót z ostatkov.
Zverejnenie komentára