Viete odkiaľ? Z nejakej knižky že Dr. Oetker. A viete čo? Na také recepty sa vám nabudúce vyserem, lebo z toho nikdy nevzíde nič poriadne a potom musíte ratovať čo sa dá. Ale keďže ja som skúsená kuchárka, zvládla som túto skúšku ohňom a torta je výborná. Ale poviem vám ako na to. Hlavne nič nevarte z takých kuchárok, čo vydala nejaká firma, lebo to sú samé ich prísady a skutek utek.
Potrebujete:
Cesto:
- 175g masla na pečenie
- 175g práškového cukru
- 175g hladkej múky (základná chyba)
- 3 vajčiská
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice kakaa
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Plnka:
- 250g odtučneného tvarohu
- 2 šľahačky
- 1 vanilkový cukor
- kryštálový cukor podľa chuti
- 1 limetka (iba šťava)
- 1 balíček želatíny
- drobné ovocie (čučoriedky, černice, maliny, hrozno) (žaluď nedávajte, ten žužlite v rámci predohry)
- mätové lístky
Postup:
Najprv si vypracujete cesto, ktoré sa bude hnusne lepiť a miagať a nebudete už od nervov vedieť či to nehodíte von oknom (ak máte sieťku, trapas). Potom zavoláte sestru, ktorá vysavačom nechtiac vyhodila poistky, takže sa viac-menej nudí, aby vám prisýpala múku, kým z toho nebude niečo normálne. Hladkú, polohrubú a nakoniec hrubú, keď už budete fakt nervní. Nakoniec z toho vznikne nejaké dosť lepkavé čudné cesto. To si rozdeľte na tri rovnaké časti a upečte si tri korpusy (v tortovej forme). Pečte ich asi 10 minút pri 180°C. A nebojte, je to dobré cesto, nakoniec. Také keksoidné.
Plnku spravíte ľahko, zmiešate tvaroh s cukrom a limetkovou šťavou a potom spravíte dve šľahačky, ktoré tiež do toho vykydnete. Teraz nastáva problém so želatínou. Má slúžiť na to, aby šľahačka stuhla a nevyliala sa vám z torty. Takže želatínu spravíte podľa návodu na obale (ja bez cukru) a za horúca ju vylejte do zmesi. My sme to nechceli za horúca, lebo sme nevedeli čo sa stane, tak sme ju miešali a trochu chladili a nakoniec sa stalo to, že zhrudkovatela a keď sme ju vyliali do oného, tie hrudky sa už nerozpustili. No... Nabudúce sa na to vyjebem a použijem smetafix.
Ale nezúfajte! Vezmite korpus, natrite naňho krém, porozkladajte ovoco, zasa kydnite trochu krému a potom položte druhý korpus, zasa rozotrite krém, zasa ovoco a tak ďalej. Na vrchný korpus ovoco poukladajte tak pekne reprezentatívne (veď vy viete dobre) a ešte ozdobte lístkami mäty. (Ak máte mäty málo, radšej si ju šetrite na mojito.) A dajte stuhnúť. Torta je vy-ni-ka-jí-cí! Plnka prejde cestom, takže to je také vláčne a mäkké. Okrem toho je hovadsky sýta, takže po jednom kúsku budete fučať jak drevorubač. Btw, fotky sú neupravované!!!!
3 komentáre:
Mňaaaaaaaaam. Bola fakt eňo ňuňo žúžo; a mama povedala, že budeme sa tváriť, že tá želatina sú kúsky aloe. Haha.
éj tak toto vypadá priam božsky - hlavne, kedže už druhý deň túžim ísť natrhať lesné ovocie a vyparátiť z toho nejakú tortu alebo čo a mám úplne strašný problém lebo mi nefunguje trúba:-/ toto som nemala vidieť, len to podnecuje moje túžby:D
dakujeeeeeeeeeeeeeeem ♥ =)
Zverejnenie komentára