Nemyslite si že sa zo mňa stal nejaký tento, to ne, ale niektoré veci sú vegánske lepšie. Pôvodne som do toho chcela zamiešať aj šuňu, ale splesnivela mi!!! A to bola neotvorená a mala vydržať do 2.7. Všetko je podvod (a chleba je drahý). Takže dve eurá skončili v kýbli a ja som sa najedla vegánsky. Zistila som totiž (pri mojom spolužití, alebo teda spolustolovaní s vegánmi) zaujímavé veci - napríklad že sójová "smotana" je lepšia než klasická. Je menej tučná (to už samo o sebe stačí pre mňa ako argument) a je menej ťažká na žalúdok (to ma presvedčilo absolútne, mne totiž z takých smotanových vecí býva kvalitne zle) a okrem toho chutí takmer ako naozajská smotana. A odteraz už budem robiť omáčky len z nej (ale do krémového koláča patrí maslo, nijaký margarínový fejk!)
Potrebujete:
- sójovú smotanu
- hríby (halucinogénne, atómové, akékoľvek)
- kokosový olej (tiež je diétnejší a navyše dobre chutí a mal by byť aj zdravý, tak všetci zahadzujte slnečnicové oleje!)
- hrášok (mrazený...no ale keď máte čerstvý, sem s ním!)
- 1 bujónovú kocku
- čierne korenie, papriku
Postup:
Najprv som na oleji troška opiekla halucinogénne huby šampiňóny a potom som ich podliala vodou a nechala podusiť. Pridala som korenie a bujón (nemám kocku, mám to jak vegetu, tak jednu lyžičku asi) a hrášok. Nechala som vyvariť vodu a naliala som tam smotanu. To celé ešte chvíľu treba povariť, ale ani ne dlho a máte to. Je to hovadsky dobré, ja som si to kydla na ryžu, ale určite sa to hodí aj k cestovinám. Sľľľľľľľľľľľľľľľľľľľľľľľľľp. No a fotka...no, ne že by som sa chcela vyhovárať, ale nevyzeralo to až tak vábne, keď som to tak kydla na tanier, ale mám ešte jednu porciu a keď si spomeniem, odfotím vám to. Sľubujem! (Ha, som skoro ako Fico.) (Ale nejsom červená a mám krk.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára