Tak na úvod upozorňujem že som pôvodne vôbec nemyslela že to sem postnem, preto nemám fotečku na blogísek, milánkovia, ale bolo to dobručké, tak vám trošku spríjemním dníček. A tak a inak a všelijak podobne. A foto je ukradnuté, ilustračné, neviem odkiaľ, neni to diplomovka tak načo uvádzať zdroje (jebáááť - aby to aj tí jednoduchší pochopili).
Je to ľahké, lebo je to vlastne len obyčajné rizoto, chudoba spočíva v tom že bolo z mojej poslednej ryže a inak ani veľa prísad netreba.
Čo ale treba:
- 1 hrnček ryže (umyť, fakt)
- 2 hrnčeky vody (logo ty kokso)
- trošku oleja
- asi 3 mrkvy (ale akože dajte si koľko chcete, veď viete že ja neľpiem na nejakých exaktných množstvách, nejsme na matike)
- mrazený hrášok - přiměřeně
- a teraz príde ten zázrak - 1 bujónová kocka
Tak na oleji trochu pražíte umytú (!!! že Chantal) ryžu, zaleje vodou a drbnete bujón (ja som mala z hovada, ale aj zo slépky je určite dobrý) a mrkvu (na kolieska nakrájanú. ale to vám netreba hádam pripomínať).
Potom varíte a varíte a pred koncom, keď už je iba menej vody, dajte hrášok (to mu potom zostane taká krásna farba a nebude ako taký hnusný školský plesňovej zelenej) a trošku nejakého korenia, byliniek, alebo vegety, alebo nič, záleží na tom aké to chcete mať slané, ale čo.
No a akože je to mrte dobré, ten bujón robí svoje. Ešte sa naučím robiť pravé talianske a to potom aj odfotím (a bude jedna špatná fotka, chápete) a tam tiež ide bujón, ale neviem presne ten postup, ale to som dohodnutá s Francescou, že ma to naučí.
A ešte plánujem také albánske zapekané voľačo, cesto s cibuľou (dačo pre Radanu), to je tiež mrte dobré a hodilo by sa to k nejakej zapekanej zeleninke.
The End.
3 komentáre:
kladne hodnotim ze ma spominas vo svojom prospevku,ale inak si zasluzis krezpapulu za to ze ma davas do jednej vety s cibulou.
odpust!!!
Jakože to je lahké umývať sypanú ryžu, ale keď je v sáčku? Nezajebem predsa celú kuchyňu tým bielym svinstvom, čo z toho kvapká, kým sa od drezu dotrepem k sporáku. A ak namietaš, že na to je pokrievka, tak akože neznášam zajebanú pokrievku, aby si vedela. Na pokrievke má byť vodná para a ne sajrajt z ryže.
Zverejnenie komentára