Dneska som od samej pažravosti vymyslela nový skvelý recept, ktorý sa hodí ako nejaké buržujské predjedlo, alebo na party, alebo keď máte doma starú povädnutú papriku.
Potrebujete (4 porcie):
- 2 veľké papriky
- 1 rajčák
- 4 plátky anglickej slaniny
- plátkový syr
- 2 strúčiky cesnaku
- trošku sladkej sójovej omáčky
- 2 lyžičky medu
- pol lyžičky chilli omáčky (použila som to pekelné Shito, týmto štýlom to zjem kým budem mať 50)
- 2 lyžičky olivového oleja
- soľ
- tymián
Postup:
Jednoducho posekáte cesnak, zalejete olivovým olejom, sójovou omáčkou a medom. Potom pridáte chilli omáčku, soľ, korenie a všetko pomiešate. (Ale slobodno aj v inom poradí.) Potom pridáte nasekanú rajčinu (inak v tomto bode som si trochu neistá, lebo ona hrozne púšta vodu).
Papriky očistíte a nakrájate na polky. Do každej polky prestriete plátok slane a do toho nakydáte trošku toho sajrajtu čo ste si práve vyrobili. Slaňu pekne zarolujete (výsledný efekt je plnený plátok slaniny v paprike) a prikryjete plátočkom syrčeka. Juj!
Dáte zapiecť na přiměřenú dobu, a potom zežerete.
A viete čo je ešte strašne dobré? Nakrájať do tej korenistej zmesi šampiňóny, namiesto rajčín. Potom navrch položiť plátok rajčákov a plátok mozarelly.
1 komentár:
Uz ti nebudem komentovat, lebo vzdy varis len ked nejsom doma.
Zverejnenie komentára