Lilek. Alebo vajcová rastlina, ako hovoria Vangláni, vole. Je to popiči, lepšie než som čakala. Nápad mojej drahej matky (ona má nápady, ja som realizátor). Skvele sa k tomu hodí miešaný šalát (máme teraz päť druhov šalátu - jebem tvojho ancikrista, lebo boli v Kauflande za 9 centov, viete), také rôzne listy že rímsky, hlávkový, kadejaký, proste si nazbierate nejaké lopúchy, vy ropuchy a z toho dačo namiešate, na to vám hádam recept netreba. (počujem ako z diaľky kričíte "Tak určitéééé".) Dobre teda. No a plnené baklažány spravíte takto.
Potrebujete:
- 2 baklažány (ste nečakali čo)
- 6 cherry rajčiniek
- kapary
- slaninu
- syr na strúhanie a plátkový syr na zapečenie
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlen
- soľ, paprika, čierne korenie
Postup:
Vydlabete vnútro baklažánov, ale nevyhodiť!!! To nakrájate na kúsky a jebnete do mištičky. Robila som dva rôzne druhy, tak dávajte pozor. Do oboch ide baklažánové vnútro, rajčiny, olivový olej, cesnak a syr (nastrúhaný). A potom som do jedného baklažánu dala kapary a do druhého slaninu a petržlen. (Ale inak to je dobrovoľné, že.) Túto zmes pekne pomiešate a naplníte ňou vydlábnuté baklažány, bude to pretekať a vysýpať sa, lebo je toho priveľa, ale nejak to tam napchajte. Potom dajte zapiecť ale nie príliš dlho, lebo keď preseriete správny moment kedy to vyťáhnuť z trúby, budete mať z baklažánu také blato (tak trochu sa mi to stalo), tak približne 15-20 minút to chce, ale radšej to strážte. (Ja samozrejme nemám potuchy ako dlho som ich piekla.) Možno trochu dlhšie. A tesne pred koncom tam dáte zapiecť ešte plátkový syr. Je to fun-fucking-tastic!
1 komentár:
Chcem jeeeest!
Zverejnenie komentára