piatok 4. mája 2012

Soya wok (cestoviny)

Dnes iba tak jednoducho, neni čas. Ale je to velice dobré. Mimojazdom, ten nešťastný korpus ešte stále smutne leží na kuchynskej linke a nikto sa nahodlá doň pustiť. 
Špargľa zmizla ako gáfor (vie niekto čo je to ten gáfor? Gáfor Vlkolínsky?), len sa tak zaprášilo. (Íha koľko frazeologizmov v jednej vete!)

Potrebujete:
  • cestoviny (přiměřeně, ne drevorubačské množstvo aké sa dnes podarilo mne)
  • zeleninu Thai wok (ako Wok Kena Homa...celý svoj život prežívam v omyle, že to je ten názov pre wok, že Wok Kena Homa ale ono je to wok patriaci istému Kenu Homovi...vedeli ste to?)
  • 1 vajce
  • 1 cibuľka
  • olivový olej
  • olivy
  • korenie
  • sójovú omáčku
Postup:

Cestoviny uvaríte, wok opražíte (alebo niečo také) na oleji s cibuľkou, nadrbete mrte korenia (napr. aj chilli je dobré) a bylín a vajčisko. Potom to spolu zmiešate a zalejete podľa chuti sójovou omáčkou. Ja viem že to neni nič extra, ale niektorí nevedia ani to, by ste sa čudovali čo všetko sú ľudia schopní hľadať na googli. Tá sójová omáčka je hrozne dobrá. Ale pozor, použite takú tú slanú, ako na sushi, lebo my máme doma ešte aj jednu sladkú a to neni dobré. Btw cibulákový vzor dotvára kolorit tohoto blogu!


2 komentáre:

Triss povedal(a)...

Gafor Vlkolinsky?! zomieram! A wok kena homa, z coho to je? :D

wicked lady povedal(a)...

z tele-shoppingu! :D