sobota 14. apríla 2012

Clafoutis - francúzsky ovocný koláč

Neviem či je naozaj francúzsky, ale tak som si to vyvodila z toho popisu v knižke. V tomto prípade je to čerešňový koláč, lebo to je také koláčové ovocie. Mama ho práve ochutnáva a ešte je surový, no je to v piči, lebo vám tým pádom neviem povedať, ako dlho by mal byť v trúbe. (Btw práve začína film s názvom Železná kláda a neni to porno, čo je stýmto svetom?)

Potrebujete:
  • 130g polohrubej múky
  • 3 vrecúška vanilkového cukru (mala som jedno - dve som dala škoricové)
  • 4 vajčiská
  • 300ml mlieka
  • štipka soli
  • 2 lyžice rumu
  • 1,5 čerešňového kompótu
Postup:

V miske (ne Petriho) vymiešate cukor, múku, soľ a vajcá. Postupne primiešate mléko a rum. Bude to riedke jak riť. Necháte polhodinu odstáť. Inak ten rum tam pôvodne nemal ísť, ale to nemôže nič pokaziť.
Do vymastenej a vysypanej tortovej formy nasypete čerešne a cesto na to vylejete. Dáte do rúry a budete čakať na zázrak. Malo by sa to piecť 40 minút, ale ja to ešte furt nemám dopečené a mama ochutnala kúsok a začala pičovať že to neni dobré a že som do posrala, lebo som si pomýlila údaje. Tak zo mňa urobila blbú a slepú zároveň, to že nenávidím matiku, neznamená, že neviem koľko je 300 ml mlieka. Dopiče. No tak sme to tam jebli ešte raz a mama tu pinduje že to ani nemám písať na blog, keď to je zlé. Ale ja neverím, že sa to neopraví, lebo moje koláče nikdy nejsú zlé a hento je osvedčená knižka. Tak. Ale zas, to že mama dójde a začne mi pičovať do varenia neni nič nové. Len ma akurvát dosť nasrala teraz. Fotka bude, a pri tej príležitostoi vám aj poviem, či to fakt bol humus. (Neverím že niečo bude humus keď je v tom rum!)

2 komentáre:

KS povedal(a)...

Ťažko mi padne čítať tieto strastiplné zážitky a smiať sa na tvojom komplikovanom vzťahu s matkou veru nebudem, ale vedz, že aj mne to robí, piči.

wicked lady povedal(a)...

pritom ne ja, ale francuzi to pojebali so svojim gumenym cestom