Dneska si gazdujem, lebo všetci sú v prdeli a mňa poverili varením. Ešte aj fotri sú v bare... Smutné. Smutné pre mňa teda. Ale zajtra okrem kuraťa, ktorého je naloženého v ladničke na mrte (vlastne dobrých sedem - osem porcíí, keď sa to rozdelí) mám v pláne spraviť lievance. Ľahké lievance, nekysnuté, žiadny problém. Uvidíme. Možno palacinky, crepes, ako sa dnes módne hovorí. (Inak máme cesto na palacinky v prášku, rok po záruke, ktoré mama kupuje neviem načo, keď vlastne je úplne ľahké spraviť to z múky. Nevadí.)
No a na tú bylinkovú marinádu potrebujete:
- 4 lyžice olivového oleja
- 5-6 strúčikov cesnaku
- 2-3 lyžice medovej horčice
- sušená pažítka
- sušený kôpor (nevedela som čo to je, lebo to je nemecká korenička a trošku sa mi to presypalo...ale viete, vôbec nie je isté že to bol naozaj ten kôpor)
- bazalka (mrazená, ale inak všetko ostatné je len sušené, lebo zatiaľ žiadne čerstvé byliny nemáme a nevedeme)
- tymián
- majorán
- biele korenie
- saturejka
Asi. Možno som aj dačo zabudla...ale, neni to jedno? Aj tak som si ju vymyslela.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára