piatok 6. apríla 2012

Lievance bez kysnutia

Lebo načo budeme čakať hodinu na nejaké cesto, keď to môže byť hneď. Že. Toto sú lievance bez droždia, pre lenivé gazdinky a pre moju mamu, lebo ona práve kvôli spomínanému droždiu by nemala chuť piecť. A mne je to jedno (ja mám v hlave okno) ale tiež keď si môžem vybrať, tak jednoduchšie. A okrem toho, aspoň vás nebude nafukovať a nebudete prdieť. Výhoda, hlavne takto na sviatky. Btw práve ma napadlo, že dnes je pôst a hneď som sa potešila že sa ma to netýka, lebo vďaka Bohu (!!!) nejsom katolíčka. (Chacha, dúfam, že ste si všimli tú iróniu a taktiež dúfam že moji katolícki pažroši kvôli tomuto vtipu neopustia moje rady. Voje. Čiže, hádam neodpadnú od viery.) (Keby ste chceli vedieť, čo sú voje, tak mi napíšte komentár.) Nuž, poďme na lievance, lebo už vidím jak zívate.
 

Potrebujete:
  • 325g polohrubej múky
  • 300 ml mlieka (asi, ale asi aj trošku viac)
  • 8-9 PL (kokosového) oleja
  • 2 vajčiská (v dnešnej dobe keď vajčiská zdraželi a navyše majú tendenciu nechať sa zmaľovať a ujsť na vandrovku je to veľmi opovážlivý údaj)
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
Postup:

Najprv zmiešate suché veci, potom pridáte mokré a z vajec môžte spraviť sneh (neviem či je to lepšie alebo horšie, ale ja som sneh robila).
No a potom sa s tým budete sto rokov trtkať, kým ich urobíte, lebo to je vám nejaké husté cesto a tak, ale aspoň sa dajú robiť tri naraz, ale to podľa toho akú veľkú máte panvu. A to je vše přátelé. Ozdobiť si ich môžte čím chcete, ja som použila džem, tvaroh a kyslú smotanu a na vrch tie chujoviny, ale poviem vám, osobne mám najradšej hojne to zaliať čokoládovým sirupom, lebo keď už kalorická bomba, tak poriadna.
A to bol prosím pekne iba dezert, lebo na obed sme mali marinované kura (ktoré som nefotila, for gawd´s sake, lebo načo zasa) - včera v noci som totiž vyrábala dve marinády, aby každý mal to čo chce, keď už je ten pôst.


3 komentáre:

KS povedal(a)...

Mňam, idem si dať, ty kaťolík.

cibula povedal(a)...

..akože, dcera prehlasila, že najlepšie lievance, aké som dakedy robila!!
Dakujem za recept!
:o)

wicked lady povedal(a)...

ooo to ma tesi! ♥