Posledný príspevok na dnes, trochu vyčerpávajúce...no ale musíme vziať do úvahy, že ne každý deň je tak plodný a ne každý víkend varím na party a tak dále a tak dále... čo neznamená, že nemám pripravené nejaké nápady na nasledujúci týždeň, chacha.
Tento koláč vyzerá obyčajne, ale je famózny. Je tak famózny, že som nestihla urobiť ani fotku a preto uvádzam tú od zdroja... Inak zaujímavý nemecký blog, kto rozumiete a radi varíte, určite sa pozrite.
Potrebujete:
- 150g polohrubej múky
- 150g práškového cukru
- 150g masla
- 150g čokolády na varenie
- 100g mletých mandlí (predávajú sa v baličkoch po 100g, super, ne?)
- 3 vajcá
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 štamprdlík Amaretta (prosím vás, čo si budeme nahovárať, jebla som tam dobrého deci aj pol, ak ne dve, s chlastom sa nemá šetriť)
- šľahačka (fakultatívne)
Postup:
Vymiešate žĺtky (verili by ste že som napísala žľťky?) s cukrom (ak si ešte predtým nezmiešate cukor s múkou ako ja a potom som ho musela lyžicou odoberať), pridáte múku, soľ a prášok do pečiva. Roztopíte čokoládu s maslom, zmes pridáte do hentoho čo už ste si narobili. Pridáte mandle a Amaretto. Bielky vyšľaháte na sneh a opatrne podmiešate. Vlastne by sa to dalo zhrnúť - šecko zmiešate a sneh nakoniec.
vylejete do vymastenej a vysypanej tortovej formy (25cm priemer je akurvát) a dáte piecť na 40 min. pri 180°C. (Ale ja vždy všetko pečiem na 180°C.)
3 komentáre:
A mne sa neušla šlahačka a všeobecne sa mi neušlo dosť! (Smutné sľp.)
ze smutne slllp :D zdechnem
bol VYNIKAJICI!!!
Zverejnenie komentára